Mobirise

Inschrijving

Volgende editie :

tot onze grote spijt kon de editie 2021, ingevolge de aanhoudende Corona pandemie en de er bij horende preventiemaatregelen, niet doorgaan.
Wij hopen op een normaal verloop in 2022.Organisatie

VERENIGDE OPWIJKSE WIELERTOERISTEN

Contact :

Mobiel : Jean Keppens - 0477-251 131
Mail : b-o-classic@telenet.be

Tarieven :

De tarieven voor inschrijving die wij toepassen zijn de tarieven die ons worden opgelegd door de VWB.
Leden VWB: 5 euro - niet leden: 7 euro
- 16j LedenVWB: 0 euro - niet leden: 2 euro

Parcours 2022

hier publiceren we enkele weken voor de classic alle nodige informatie en de gpx bestanden van de verschillende parcours 50-70-90 km.

Editie 2020

Op 22/02/2020 organiseerden we reeds de 11de Brussel-Opwijk voor toeristen - 3de De Nil Verzekeringen Heroica Classic !

Dit gegeven bracht ons oudste bestuurslid, Jean Keppens, 83 jaar jong, zowaar in een lyrische bui. Een weerslag van zijn immer vlotte pennetrekken hieronder. 

Onderaan de tekst vindt U ook nog een aantal sfeerfoto's van het parcours beschreven door Jean. 

...De opening van het wielerseizoen voor wielertoeristen startte op 22/2/2020 met bovenvermelde klassieker, een tocht naar keuze van 50 - 70 - 90 km door het mooie en golvende Pajottenland. Heel kort bij ons vertrekpunt, en we zijn er fier op, wordt het abdijbier Affligem gebrouwen. 
De parcourbouwers hebben niet nagelaten er nieuwe stukjes aan toe te voegen, met onder andere de abdij van Affligem en omgeving.
Na een klim van ongeveer 2 km. treffen we hier op de top de prachtig gerestaureerde molen aan. Molen die trouwens bewoond wordt door een Opwijkenaar. Van hieruit is het pajottenland in al zijn pracht te bewonderen. 
We rijden de Blakmeers op om direct daarna de Eksterenberg af te dalen en komen uit aan het mooie kerkje van Essene. 
De eerste splitsing volgt even verderop. 70 en 90 km krijgen een eerste rustpunt in Schepdaal in het lokaal van de beloftevolle wielrenner Remco Evenepoel. Bekijk ook de mooie muurschildering en wie even het cafe binnenstapt kan er ook alle prachtige truien van Remco bewonderen. Dankbaar zijn we ook naar de uitbaters toe die ons voor de 11e maal met plezier ontvangen waarvoor dank. 
Voor de 70 en de 90 km volgt dan een van de moeilijkste stukjes met het omhoog rijden van de Eksterstraat. 
In Asbeek lopen alle afstanden weer samen net voor de Putberg. Aan de rechterkant bewonderen we het domein van Kaat Tiley. 
De Notstraat op en zo rijden we naar Meldert, gaan voorbij het cafe bij Stinne waar de opnamen plaatsvinden van FC. De Kampioenen. 
Nog een mooi stukje natuurgebied in en even later rijden de mannen en de vrouwen van de 70 naar het eindpunt. 50 en 90 km nemen er nog een lus van 20 km bij niet alvorens even wat bevoorrading en drank op te nemen in de supernieuwe locatie van de basisschool "De Knipoog". 
Onze dank gaat hier ook uit naar de directie. Van Mazenzele gaan we over Mollem, we verwelkomen iedereen en vooral de dames met een mooi geschenk. Vergeet het niet op te halen. We danken ook onze sponsors Verzekeringen De Nil en Nostex voor hun milde steun. Onze dank gaat ook uit naar al onze medewerkers. Tot Brussel-Opwijk. 

Voor het bestuur, 
Jean Keppens


Uittreksel Nieuwsblad

...
Vanwege de voorbode van het stormweer gaven ruim 400 wielertoeristen forfait voor de elfde Brussel-Opwijk. Organisator Jean Keppens (83) hoopte toch nog op 1.200 deelnemers, maar hij kon vrede nemen met 1.184 starters, onder wie 86 vrouwen.

Mobirise site maker - Click now